Food Detective Professional
בדיקת אי סבילות למזון
בדיקה מקצועית לגילוי אי-סבילות למזון עם תוצאות מידיות

ל-1 מכל 4 ישראלים
יש רגישות למזון כלשהו
אולי גם לך?

56 המזונות הנבדקים

01. שיבולת שועל
02. חיטה
03. אורז
04. תירס
05. שיפון
06. קמח דורום
07. גלוטן
08. שקדים
09. אגוז ברזיל
10. אגוז קשיו
11. תה
12. אגוז
13. חלב פרה
14. ביצה
15. עוף
16. טלה
17. בקר
18. חזיר
19. חמור הים
20. דג בקלה
21. דג סול
22. דג פורל
23. דג סלמון
24. טונה
25. שרימפס
26. סרטנים
27. לובסטר
28. שבלול
29. ברוקולי
30. כרוב
31. גזר
32. כרישה
33. תפוח אדמה
34. סלרי
35. מלפפון
36. פלפל אדום
37. פלפל צהוב
38. פלפל ירוק
39. אפונה
40. עדשים
41. שעועית
42. אשכולית
43. מלון, אבטיח
44. בוטן
45. פולי סויה
46. פולי קקאו
47. תפוח
48. דומדמניות שחורות
49. זית
50. תפוז ולימון
51. תות שדה
52. עגבנייה
53. ג’ינג’ר
54. שום
55. פטריה
56. שמרים

מה זה אי סבילות למזון?

ידוע כי הצריכה של מזונות מסוימים יכולה להשפיע עמוקות על הבריאות הפיזית והנפשית של אנשים הרגישים למזון. זה בולט עוד יותר בעולם של היום עם המגוון הרחב של מזון מעובד שאנו צורכים ביום-יום.

עבודה אחרונה של “Atkinson and co-workers” זיהה כי יש קשר בין נוגדנים ספציפיים למזון (המיוצרים על ידי המערכת החיסונית של הגוף) ותסמינים של אי סבילות למזון. לאי סבילות למזון יש מגוון רחב של תסמינים לא נעימים ומצבים כרוניים רבים. בניגוד לאלרגיות לאוכל האי סבילות למזון לא מסכנת חיים אלא פוגעת באיכותם.

פחות מ-2% מהאוכלוסייה סובלים מאלרגיות למזון יחד עם זאת עד 45% (לפי ההערכה) מהאוכלוסייה, סובלת מכמה צורות של אי סבילות למזון.

תסמינים של אי סבילות למזון מתרחשים לעתים קרובות זמן מה לאחר ארוחה וקשה לזהות את הגורמים לכך. למשל, החלב או הלחם שנאכל יום קודם יכול להיות הגורם לכאבי מפרקים שלושה ימים לאחר מכן.

לעיתים הסימפטומים עשויים להיגרם על ידי חוסר באנזים המעורב בפירוק או ספיגה של האוכל, רגישות כימית או מעורבת של תגובה חיסונית.

בעוד שהגורמים לאי סבילות למזון אינם מובנים במלואם ישנם מצבים כמו: עיכול לקוי, דיסביוזיס, קנדידה, טפילים, דלקות מעיים, תזונה ירודה ולא מאוזנת, צריכת אלכוהול מופרזת, או השפעות של תרופות שעשויים לשחק תפקיד בתגובה שנוצרת.

ייצור של נוגדנים הוא אחד הדרכים שבהן מערכת החיסונית של גופנו מגיבה לחומרים המשפיעים עליו לרעה. בנסיבות רגילות, נוגדנים אלה משתלבים עם חלבונים במזון כדי ליצור תצמיד חלבון-נוגד, אשר מבוטלים לאחר מכן על ידי מערכת החיסון. בנסיבות של רגישות למזון, מערכת החיסון מוצפת או עמוסה מדי, התצמידים מצטברים במקומות כגון מפרקים או מערכת העיכול ויוצרים תסמינים של אי סבילות למזון.

איך זה בא לידי ביטוי?

התסמינים יכולים להופיע עד שלושה ימים לאחר אכילת המזון ה”תגובתי” ויכולים להימשך שבועות. לכן, זה קשה מאוד להצביע על מאכל ספציפי הגורם לתסמינים.

בעת ביצוע הבדיקה של אי סבילות למזון, מעריכים את רמת הנוגדנים למאכלים הנבדקים בדגימת דם. זיהוי מזונות אלה הוא החלק הקשה והעיקרי באבחון.

תבחין Food Detective Professional, הוא השלב הראשון בתהליך זה. רמה מוגברת של נוגדני מזון אינה בעיה בפני עצמה, אבל יכולה להעיד על מזונות שהם סבירים ל”תגובתיים”. איפה שהבדיקה מראה רמה מוגברת של נוגדנים למזון מסוים, יש להימנע מצריכתו לחלוטין לתקופה של לפחות 3 חודשים ואז לבצע את הבדיקה שוב.

לאחר לפחות 3 חודשים, כאשר הסימפטומים שלך נסוגו, אולי כדאי להציג מחדש לגוף חלק מהמזונות התגובתיים שלך.

זה צריך להיות תהליך הדרגתי. הוסף מאכל אחד בכל פעם ועקוב אחר הסימפטומים שלך על פני תקופה של חמישה ימים. אם אתה שם לב לחזרה של סימפטומים אז אתה יכול להניח שהאוכל הזה עדיין מהווה בעיה וצריך להימנע עוד חודש או חודשיים. אם אתה מגלה שאינך חווה חזרה של הסימפטומים, ניתן להמשיך עם מזון זה בתזונה שלך. לאחר מכן תוכל להוסיף עוד

מזון אחד לתזונה שלך ולעקוב אחר כל התגובות במהלך 5 הימים הבאים, וכן הלאה.

הימנעות ממזון שזוהה כחיובי בתבחין Food Detective Professional
עשוי להפחית את הסימפטומים שלך.
דיאטה דלת המזונות הבעייתיים לרוב תספיק כדי למנוע את הופעתם של סימפטומים.

בדיקת דם פשוטה עם תוצאות תוך 40 דקות

הבדיקה מזהה סוגי מזון הגורמים לייצור נוגדני IgG, אשר עשויים להיות מעורבים במגוון מצבים כגון אי סבילות למזון, תסמונת המעי הרגיש, אקזמה ודלקת פרקים.

לאחר זיהוים, ניתן להוציא מן התזונה את אותם סוגי המזון הגורמים לייצור הנוגדנים. מבחן זה אינו מזהה נוגדני IgE קלאסיים- הנוצרים במצבי אלרגיה למזון.

מגש התגובה מנוקד בתמצית של חלבוני מזון. דגימת דם קטנה נלקחת באמצעות דקירת אצבע, ולאחר דילול היא מוספת למגש, עליו מתבצעת הבדיקה.

בשלבים הבאים, השימוש בתמיסות לגילוי ופיתוח מזהה את נוכחות נוגדני המזון ע”י הופעת נקודה כחולה אחת או יותר על המגש. באמצעות השוואה לתרשים פריסת הנקודות ניתן לזהות את סוגי המזון הגורמים לייצור נוגדנים.

מהימנות וסגוליות הבדיקה

56 מזונות שכיחים מהתזונה היום -יומית שלנו בבדיקת דם פשוטה אחת 

תוצאות תוך 60 דקות 

ביצעתי את הבדיקה, מה עלי לעשות עכשיו?

מי אינו יכול לבצע את הבדיקה?

הבדיקה אינה מיועדת למטופלים בכימותרפיה, רדיותרפיה ואימונוסופרסיה (תכשירים המדכאים את המערכת החיסונית).

  • צרכו מזון טרי.
  • לעסו את המזון היטב.
  • שתו לפחות 1-1.5 ליטר מים ביום.
  • השקיעו זמן בתיעוד המזון שצרכתם במשך חמישה ימים למעקב.
  • הימנעו ממזון שרוף, מושחם ומטוגן.
  • הגבילו את צריכת הסוכר והמזון המעובד.
  • שימו לב שאתם צורכים שמנים בריאים (כמו שמן אגוזים או דגים).
  • הקפידו על צריכת נוזלים וסיבים מספקת כדי לשמור על תנועתיות מעיים תקינה.
  • בצעו פעילות גופנית.
  • דיאטה מאוזנת

    ויטמינים ומינרלים הם חומרים החיוניים לתקינות תפקוד הגוף, החל מייצור אנרגיה, צמיחה ואיחוי רקמות, איזון הורמונים, בריאות העור ומערכת עצבים יציבה.

    הם נדרשים בכמויות קטנות אבל באיזון הנכון שניתן להשיג על ידי אכילה בריאה ותזונה מזינה. זה אומר שחשוב לאכול מגוון רחב של מזונות טריים ביום, כולל מזון מלא, דגנים, פירות וירקות לאספקה ​​נאותה של ויטמינים ומינרלים לגוף.

    תכולת הוויטמינים והמינרלים במזונות יכולה להיות מושפעת ממידת טריות המזון, היכן הוא גדל ומאוחסן, וכיצד הוא מבושל.

     

    העצה הכי טובה היא לאכול מזון אורגני טרי מתוצרת מקומית ככל האפשר, ולא לעבד אותו יותר מדי.